We mogen weer, let's ride!

Update: september 2020

 

Goed nieuws! Op zondag 27 september kunnen we de 4e editie van de Harbour Tour organiseren! Om het evenement soepel te laten verlopen en het risico op de verspreiding van het coronavirus te minimaliseren, worden er extra maatregelen getroffen. We vragen je om deze maatregelen goed door te lezen en na te leven. 

  • Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.
  • Houd in het start- en finishgebied en bij de verzorgingsposten 1,5 meter afstand van mededeelnemers. 
  • Houd rekening met medeweggebruikers en andere deelnemers. Kijk of inhalen lukt en blijf de 1,5 meter afstand houden van andere weggebruikers.
  • Voorkom groepsvorming bij de start, de verzorgingsposten en de finish.
  • Neem de hygiënemaatregelen van het RIVM in acht en was / desinfecteer je handen zoveel mogelijk.

 
Aanpassingen

Volgens de laatste richtlijnen vanuit het RIVM en de overheid treffen we als organisatie de volgende maatregelen:

Maximaal aantal deelnemers en gespreide starts
Om drukte te voorkomen, zijn er deze editie een beperkt aantal startbewijzen beschikbaar. Elke 5 minuten start er een startwave waarvoor slechts 40 plekken beschikbaar zijn. Om drukte op het evenemententerrein voor de start te voorkomen vragen we deelnemers niet eerder dan 10 minuten voor de start aanwezig te zijn.

Geen daginschrijving mogelijk
Om het contact op de startlocatie in te perken is het uitsluitend mogelijk om vooraf in te schrijven. Tot zondag 20 september 23.59 uur is het mogelijk om je via de website in te schrijven, tenzij de startbewijzen eerder zijn uitverkocht. De startbewijzen worden in de week voorafgaand aan de Harbour Tour thuis gestuurd.

Extra hygiëne
Op het evenemententerrein en de verzorgingsposten voorzien we extra toiletten, die we regelmatig schoonmaken. Voor de deelnemers is op alle locaties handreinigingsmiddel, water en zeep voorzien om de handen te ontsmetten.

Ruim opgezet evenementterrein en verzorgingsposten
Net als afgelopen jaren start en finisht de Harbour Tour bij het hoofdkantoor van Broekman Logistics aan de Waalhaven Zuidzijde. De voorzieningen bij de start, zoals toiletten, fietsenstalling en ophalen startnummers, zijn ruim opgezet. Bovendien worden de looproutes en bewegwijzering met pijlen aangegeven.  Om groepsvorming voor de start te voorkomen zijn er voorafgaand aan de tocht geen cateringvoorzieningen.

De verzorgingsposten op de route worden breder opgezet zodat de 1,5 meter goed nageleefd kan worden. Op de posten zijn voorverpakte repen, -gels, -koeken en bananen voorzien. Onze vrijwilligers delen deze items uit, dit jaar is er dus geen zelfbediening. Op elke post is het mogelijk om de bidon te vullen met water of isotone drank. Dit waterpunt wordt door de organisatie  na ieder gebruik schoongemaakt.

Finishdrankje om thuis te proosten
Het is voor ons dit jaar helaas niet mogelijk om na afloop het gezellige finishterras in te richten zoals je van ons gewend bent. Om toch te kunnen proosten op jouw welverdiende prestatie zorgen we samen met Kwaremont aan de finish voor een heerlijk fietsbiertje voor thuis.


Vanwege het beperkte aantal startbewijzen raden we aan om niet te lang te wachten met inschrijven.

Goed om te weten, mocht het uiteindelijk vanwege nieuw opgelegde maatregelen vanuit het RIVM en de overheid alsnog niet mogelijk zijn om op 27 september de Harbour Tour te organiseren, dan blijven de aangeschafte startbewijzen geldig voor de eerstvolgende editie.

 

FAQ