Niets is zo onvoorspelbaar als het weer, enkele waterproof tips

images

De weersverwachtingen voor zondag zijn op dit moment nog onzeker. De koers van het naderende lagedrukgebied is bepalend voor de hoeveelheid regen en wind. Wij houden het weer nauwlettend in de gaten in samenwerking met weerman Ed Aldus. Zijn voorlopige verwachting: ‘Zondag is het bewolkt en verloopt de dag waarschijnlijk nat met vooral in de middag veel regen. In de middag wordt het maximaal 17 graden. De matige zuidenwind draait in de middag naar het zuidwesten en neemt toe tot vrij krachtig, windkracht 5.

 

Om goed voorbereid aan de start te staan geven we jullie enkele tips voor fietsen met nat weer.

Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel

Met de juiste kleding is fietsen in de regen veel comfortabeler. Draag bij voorkeur verschillende lagen. De buitenste laag dient de regen en wind buiten te houden. Afhankelijk van je buitenste laag kan je één of twee dunne lagen hieronder aantrekken. Zorg ervoor dat de binnenste laag een goed ademend thermoshirt is. Er bestaan tegenwoordig diverse shirts en jacks die waterdicht zijn, maar toch zeer goede ademende eigenschappen hebben. Een fietsbril zorgt ervoor dat opspattend water niet in je ogen komt.

Save your ass

Met een ass-saver of een ander spatbordje voorkom je dat je kont nat wordt van opspattend water. Er zijn diverse modellen te verkrijgen die je binnen enkele seconden kunt monteren of demonteren als het weer beter wordt.

Onder controle

Pomp je banden iets minder hard op. Het verlagen van je bandenspanning zorgt ervoor dat je meer grip hebt in de bochten. Neem bij nat weer geen onnodige risico’s in de bochten. Het is een toertocht en je hebt de tijd.

Blijf eten

Een veelgemaakte fout bij nat weer is te weinig eten en drinken. Juist bij nat weer en wind verbruik je veel energie en vocht. Zorg ervoor dat je dit weer aanvult. In samenwerking met Wielervoeding.nl hebben we meerdere verzorgingsposten ingericht.

Trek na afloop iets droogs aan

Je fietstocht succesvol afronden ondanks het natte weer geeft extra veel voldoening. Dat wil je natuurlijk vieren! Je kunt voor de start een tasje met droge kleding afgeven bij de bewaakte fietsenstalling. Trek na de tocht even wat droge kleding aan en kom vervolgens je fietsprestatie vieren met een gratis fietsbiertje bij de Kwaremont koerscaravan.