Meer dan 1000 toerfietsers leveren topprestatie in de Rotterdamse haven

images

Ruim 1000 toerfietsers gingen op de eerste echte herfstdag van het jaar op pad in de Rotterdamse haven. Ze lieten zich niet tegenhouden door de regenachtige omstandigheden en stonden op zondag 23 september aan de start van de Harbour Tour 2018. Een unieke Experience Ride die de wielersport verbindt met de Rotterdamse haven.

Drie prachtige routes van 70, 100 en 130 kilometer voerden dwars door het havengebied tussen de Waalhaven en de allernieuwste terminals van de tweede Maasvlakte. De route kende niet alleen een industrieel karakter, want onderweg reden de deelnemers ook langs bijzondere natuurgebieden als het Haringvliet.

De havenbedrijven ECT, ITT Europoort en De Rijke openden hun poorten. Hiermee boden ze  de deelnemers een unieke kans om deze bijzondere haventerreinen vol containers en trucks te ontdekken. Onderweg werden de deelnemers verrast door een shantykoor dat op de derde verzorgingspost de renners op hartverwarmende wijze toezong.

Moe, nat, maar zeker ook zeer voldaan kwamen de deelnemers over de finish bij Broekman Logistics. Een prachtige prestatie!  Als herinnering kregen ze een welverdiende medaille mee naar huis. Een groot compliment voor alle deelnemers die de regen trotseerden.

Op zaterdag 13 oktober staat met de Tacx Classic Zeeland de afsluitende toertocht van de We Are Cycling 2018 serie op het programma. De Harbour Tour keert volgend jaar weer terug in de Rotterdamse haven, op zondag 22 september 2019.

Harbour Tour: COVID-19 update

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de Harbour Tour op zondag 27 september 2020 en bekijk hier de veelgestelde vragen.

Lees meer