Parcoursverkenning. Dit kun je op 27 september verwachten

images

De start van de Harbour Tour vindt traditiegetrouw plaats in de Waalhaven. De kadekranen, bergingsschepen en droogdokken zorgen ervoor dat je hier direct in kenmerkende havensfeer komt. Over het water van de Maas zie je bovendien de indrukwekkende skyline van de Rotterdam, met de kenmerkende Euromast en Erasmusburg.

Na de start gaan de eerste kilometers van alle afstanden door het Waalhaven gebied, langs de grootschalige containersopslag terreinen, richting Pernis. In de verte doemt de indrukwekkende Botlekbrug op, een van de vele bruggen die je vandaag tegen zal komen. Via de Oude Maasweg, bekend geworden door de evergreen van de Amazing Stroopwafels, gaan we richting de eerste haventerreinen waar je over heen mag fietsen. Bertschi en Broekman zorgen ervoor dat je na een kleine 25 km over een gebied gaat waar je normaal gesproken nooit komt. Je fietst hier tussen de containers en onder de indrukwekkende kranen door. Bij het verlaten van deze terreinen fietsen we langs de indrukwekkend Rozenburg Windmuur. Het windscherm dat bestaat uit in totaal 129 betonnen constructies van 25 meter hoog langs het Calandkanaal bij Rozenburg. Een paar kilometer volgt het volgende haventerrein al weer: ITT Europoort verwelkomt je net als de afgelopen jaren ook deze editie weer op hun terrein.  

Na deze haventerreinen keert de korte afstand terug richting Rotterdam, de twee langste afstanden van 100 en 135 km zetten verder koers naar de Tweede Maasvlakte. Maar eerst is het voor hen tijd om de energie aan te vullen. Bij de ruime truckparking aan het begin van de Tweede Maasvlakte vind je de eerste van de twee ruim opgezette verzorgingsposten. Hierna is het tijd voor een van de mooiste stukken van het Harbour Tour parcours, de ronde rond De Slufter. De kleine klim omhoog zorgt uiteindelijk voor een adembenemend uitzicht over de Noordzee en duinen. De wind heeft hier vaak vrij spel dus kop over kop is geen slecht idee aangezien er nog een behoorlijk stuk moet worden afgelegd. Zorg dus dat je niet te lang op kop rijdt op de Maasvlakte. Na deze ronde spitsen de wegen van de 100 en 135 km zich. De 100 km route vervolgt zijn weg, net als eerder de 80 km, langs het Brielse Meer en Hartelkanaal terug naar Spijkenisse en Rotterdam. Als het mee zit heb je de wind in de rug en kun je hier flink wat snelheid maken. Let hierbij wel op voor overstekende schapen. De 135 km route maakt nog een extra lus over Voorne Putten en voert langs het Haringvliet naar de tweede verzorgingspost in Spijkenisse.

In Spijkenisse komen de drie routes weer bij elkaar bij de verzorgingspost om daarna de laatste kilometers van de Harbour Tour gezamenlijk te maken. Je komt hier weer terug op bekend terrein, want over dit gedeelte van het parcours heb je bij het vertrek ook gereden. Zo kun je ook nu weer kunt genieten van de indrukwekkende haven en skyline van de stad Rotterdam, om te finishen in de Waalhaven.

De Harbour Tour is een unieke tocht waar het fietsen uiteraard centraal staat, maar waar de route niet enkel bedoeld is om hem zo snel mogelijk af te leggen. Op 27 september kun je fietsen over terreinen waar je normaal niet mag komen, laat staan fietsen. Bovendien zorgen we voor een compleet verzorgde, veilige dag op de fiets. Het parcours is volledig uitgepijld en op gevaarlijke kruisingen helpen onze verkeerregelaars je veilig over steken. Heb je onderweg pech? Onze bezemwagen pikt je op als je niet meer verder kunt of een van onze motards helpt je aan de benodigde materialen zodat je weer verder kunt. Aan voldoende eten en drinken onderweg hoeft je ook niet te denken. Samen met onze partners 6d Sports Nutrition, Snelle Jelle en Fyffes bananen zorgen we ervoor dat het je op de twee verzorgingsposten aan niets ontbreekt.

Heb je jezelf nog niet ingeschreven? Wacht niet te lang, vanwege de maatregelen die we moeten treffen voor COVID-19 zijn er een beperkt aantal startbewijzen beschikbaar en sluit de inschrijving al op 20 september.

Inschrijven

Bekijk de route hier. In de week voorafgaand aan de Harbour Tour ontvang je GPX routes per mail.