Weerbericht en tips voor zondag

images

[Update 27-9] Het is vanochtend bewolkt en daarbij is het op een spat regen na droog. Vanmiddag kan de zon af en toe tevoorschijn komen en blijft het droog. Het wordt 18 graden en er waait een matige en vanochtend eerst ook vrij krachtige noorden- tot noordoostenwind, windkracht 4 of 5. In de loop van de middag neemt de wind in kracht af. Er kunnen vanochtend windvlagen voorkomen tot windkracht 6.  Deze weer update is verzorgd door Ed Aldus. 

Om goed voorbereid aan de start te staan geven we jullie enkele tips.


SLECHT WEER BESTAAT NIET, SLECHTE KLEDING WEL
Met de juiste kleding is fietsen in de regen veel comfortabeler. Draag bij voorkeur verschillende lagen. De buitenste laag dient de regen en wind buiten te houden. Afhankelijk van je buitenste laag kan je één of twee dunne lagen hieronder aantrekken. Zorg ervoor dat de binnenste laag een goed ademend thermoshirt is. Er bestaan tegenwoordig diverse shirts en jacks die waterdicht zijn, maar toch zeer goede ademende eigenschappen hebben. Een fietsbril zorgt ervoor dat opspattend water niet in je ogen komt.

SAVE YOUR ASS
Met een ass-saver of een ander spatbordje voorkom je dat je kont nat wordt van opspattend water. Er zijn diverse modellen te verkrijgen die je binnen enkele seconden kunt monteren of demonteren als het weer beter wordt.

ONDER CONTROLE
Pomp je banden iets minder hard op. Het verlagen van je bandenspanning zorgt ervoor dat je meer grip hebt in de bochten. Neem bij nat weer geen onnodige risico’s in de bochten. Het is een toertocht en je hebt de tijd.

BLIJF ETEN
Een veelgemaakte fout bij nat weer is te weinig eten en drinken. Juist bij nat weer en wind verbruik je veel energie en vocht. Zorg ervoor dat je dit weer aanvult. Met onder ander de producten van 6D Sports Nutrition, Fyffes bananen en Snelle Jelle koeken kun je jouw energievoorraad weer aanvullen. Uiteraard kun je bij de verzorgingsposten ook je bidon vullen met water of de isotone drank van 6D Sports Nutrition. Zorg ervoor dat je er op tijd bent, zodat je van het aanbod gebruik kunt maken. De openingstijden van de verzorgingsposten zijn als volgt:

Post 1: Na 45 km op de 100 en 135 km: sluit om 12.30 uur 
Post 2: Na 59 km op de 80 km, 81 km op de 100 km en 115 km op de 135 km route: sluit om 15.00 uur 


TREK NA AFLOOP IETS DROOGS AAN
Je fietstocht succesvol afronden ondanks het natte weer geeft extra veel voldoening. Zorg dat je droge kleding in je auto legt voor een comfortabele terugreis.