Geslaagde vierde editie van de Harbour Tour met uniek parcours door de Rotterdamse Haven

images

De vierde editie van de Harbour Tour startte traditiegetrouw in de Waalhaven bij het hoofdkantoor van Broekman Logistics. Met de kadekranen, bergingsschepen en droogdokken kwamen de deelnemers direct in kenmerkende havensfeer. In verschillende waves met steeds 40 deelnemers en een flinke woei, vertrokken de deelnemers verspreid de haven in!

Na de start gingen de eerste kilometers van alle afstanden door het Waalhaven gebied, langs en zelfs door de grootschalige containersopslag terreinen, richting Pernis. Met de indrukwekkende Botlekbrug in het zicht ging het parcours richting de eerste haventerreinen waar de deelnemers na een kleine 25 km over uniek haventerrein bij Bertschi Rotterdam en Broekman Logistics mochten fietsen. Het parcours ging dwars tussen de containers en onder de indrukwekkende kranen door. Uniek was dit jaar dat de deelnemers dit jaar dwars door de loodsen van Broekman mochten fietsen. Na een paar kilometer doemde het volgende haventerrein alweer op: ITT Europoort verwelkomde net als eerdere jaren de deelnemers op hun terrein. 

Na flink trappen kon het energieniveau bij de verschillende verzorgingsposten aangevuld worden met de sportdrank en sportvoeding van 6d Sports Nutrition, Snelle Jelle kruidkoeken en Fyffes bananen.

De lange afstanden werden getrakteerd op een van de mooiste stukken van het Harbour Tour parcours, de ronde rond De Slufter. Daarna ging het parcours langs het Brielse Meer en Hartelkanaal terug naar Spijkenisse en Rotterdam. In Spijkenisse kwamen de drie afstanden van 80, 100 en 135 weer bij elkaar bij de verzorgingspost om daarna gezamenlijk de laatste kilometers van de Harbour Tour te rijden. Hier kwamen de deelnemers weer terug op bekend terrein. Zo konden de fietsers ook hier weer genieten van de indrukwekkende haven en skyline van de stad Rotterdam, om uiteindelijk te finishen voor het kantoor van Broekman Logistics in de Waalhaven.

De organisatie kijkt tevreden terug op de vierde editie van de Urban Harbour Tour. “We zijn blij dat we vandaag weer voor ruim 1000 deelnemers een mooie tocht konden organiseren. De havensetting zorgde dit jaar weer voor een unieke tocht. Samen met alle parcourpartners, vrijwilligers en de deelnemers hebben we er weer een mooie editie van weten te maken. Complimenten aan alle deelnemers die de aanwijzingen goed hebben opgevolgd en er een geslaagde editie van hebben gemaakt!”, aldus Vincent van Heijningen, namens Golazo Cycling.   

Golazo Cycling organiseert onder het label We Are Cycling verschillende toertochten in Nederland.

Bekijk de foto's.