Natte maar heroïsche 6e editie van de Harbour Tour Rotterdam

images

Afgelopen zondag (18 september) vond de 6e editie van de Harbour Tour plaats. Ondanks het regenachtige weer lieten de meeste deelnemers zich niet tegenhouden en sprongen ze goed ingepakt en met frisse moed op de fiets.  

De start van deze bijzondere experience toertocht vond dit jaar plaats in de overslaghal van Toll Global Forwarding. Vanaf de startlocatie reden de deelnemers een route van 75, 100 of 135 km door de Rotterdamse haven, Zuidland, Vierpolders en Rockanje. Onderweg kregen de deelnemers flink wat wind en regen te verduren, maar daardoor lieten ze zich absoluut niet kisten. Er is immers maar één keer per jaar een Harbour Tour waarbij je de kans krijgt om over haventerreinen te fietsen die normaal afgesloten zijn. De deelnemers hielden de sfeer én het tempo er goed in!

Tijdens de tocht was er een hoop te zien en te beleven. Zo reden de deelnemers bij Bertschi langs de spoorbaan en onder de hijskraan, kreeg men bij Broekman Distriport de kans om dwars door een havenloods te fietsen, reden de deelnemers bij ITT Europort langs rijenhoog opgestapelde scheepscontainers en op de terugweg door de duinen en natuurgebieden!

Op de verzorgingsposten was er voldoende proviand aanwezig. Zo konden de deelnemers hun energievoorraad weer aanvullen met fruit, repen en de hoogwaardige sportvoeding van Amacx. Wereldorkest Tutti Saxi zorgde voor muzikale support.

Moe, nat maar veelal met een brede lach op het gezicht kwamen de deelnemers bij de finish. Daar werden de fietshelden beloond voor hun heroïsche tocht met een bidon, ABLOC sportbiertje en een welverdiende medaille ter herinnering.

We Are Cycling

De Harbour Tour was de laatste Nederlandse We Are Cycling toertocht van 2022. Volgend jaar organiseren we weer een aantal bijzondere en compleet verzorgde fietstochten in Nederland.

Wil je volledig op de hoogste blijven van de We Are Cycling evenementen? Word dan lid van de We Are Cycling Strava club.