Routes

Het parcoursteam van de Harbour Tour is druk in voorbereiding om ook in 2019 een uitdagend en mooi parcours samen te stellen, waarbij unieke haventerreinen in het parcours zijn opgenomen. Op 22 september kom je zo op plekken waar je normaal gesproken niet mag komen, laat staan fietsen. Tijdens de derde editie is er keuze uit drie routes. Deze voeren dwars door het havengebied en verbinden de Rotterdamse Waalhaven met de allernieuwste terminals van de Tweede Maasvlakte. 

Ongeveer een maand voorafgaand aan de Harbour Tour kun je via deze pagina de routes bekijken. Als eerste op de hoogte zijn van wat je op het parcours kunt verwachten? Volg ons via onze social media kanalen. In de week voorafgaand aan de Harbour Tour publiceren we hier de downloadbare GPX bestanden.

 

 

 

START / FINISH: BROEKMAN LOGISTICS

De start en finish van de Harbour Tour vindt plaats voor Broekman Logistics in de Rotterdamse Waalhaven. In deze prachtige setting, met uitzicht over de Rotterdamse haven, ben je direct in de juiste stemming voor jouw rit door de Rotterdamse haven.

 

 

 

PARCOURSPARTNER: ITT EUROPOORT

Het parcours van de Harbour Tour gaat ook in 2019 over haventerreinen waar je normaal niet mag komen, laat staan fietsen. Op het terrein van ITT Europoort gaat het parcours tussen de metershoge containers. Bovendien is op dit terrein een verzorgingspost, zodat je op het gemak kunt genieten van deze fantastische en unieke setting.

 

 

 

PARCOURSPARTNER: HUTCHISON PORTS ECT DELTA TERMINAL 

De 100 en 130 km routes krijgen op 22 september de unieke mogelijkheid om maar liefst 5 km te fietsen over het normaal voor fietsers niet toegankelijke terrein van de Hutchison Ports ECT Delta Terminal. Op de Maasvlakte direct aan de Noordzee kunnen de allergrootste schepen 24/7 zonder beperkingen van tij of sluizen vol beladen aanmeren bij de ECT Delta Terminal. Het parcours van de Harbour Tour gaat hier in peloton langs de ruim 140 automatische stapelkranen en tienduizenden containers.