Routes

De derde editie in 2019 gaf deelnemers de mogelijkheid te kiezen uit 3 routes. Deze voerden dwars door het havengebied en leidde langs de Rotterdamse Waalhaven met de allernieuwste terminals van de Tweede Maasvlakte. 

Bekijk hiernaast het parcours van editie 2019.

 

 

 

START / FINISH: BROEKMAN LOGISTICS

De start en finish van de Harbour Tour vindt plaats voor Broekman Logistics in de Rotterdamse Waalhaven. In deze prachtige setting, met uitzicht over de Rotterdamse haven, ben je direct in de juiste stemming voor jouw rit door de Rotterdamse haven.

 

 

 

PARCOURSPARTNER: ITT EUROPOORT

Het parcours van de Harbour Tour gaat ook in 2019 over haventerreinen waar je normaal niet mag komen, laat staan fietsen. Op het terrein van ITT Europoort gaat het parcours tussen de metershoge containers. Bovendien is op dit terrein een verzorgingspost, zodat je op het gemak kunt genieten van deze fantastische en unieke setting.

 

 

 

PARCOURSPARTNER: HUTCHISON PORTS ECT DELTA TERMINAL 

De 100 en 130 km routes krijgen op 22 september de unieke mogelijkheid om maar liefst 5 km te fietsen over het normaal voor fietsers niet toegankelijke terrein van de Hutchison Ports ECT Delta Terminal. Op de Maasvlakte direct aan de Noordzee kunnen de allergrootste schepen 24/7 zonder beperkingen van tij of sluizen vol beladen aanmeren bij de ECT Delta Terminal. Het parcours van de Harbour Tour gaat hier in peloton langs de ruim 140 automatische stapelkranen en tienduizenden containers.

 PARCOURSPARTNER: TIP TRAILER SERVICES

Het parcours van de Harbour Tour gaat zondag 22 september over het terrein van Tip Europe. Alle afstanden gaan langs de trailers op het Tip terrein aan de Rotterdamse Waalhaven. Normaal gesproken is dit afgesloten terrein, maar op zondag 22 september wordt er een uitzondering gemaakt en fietsen alle deelnemers van de Harbour Tour langs de trailers op het haventerrein.