Parcoursverkenning door Mountain High Chasers

 

De Mountain High Chasers hebben een missie. De 50 meest heroïsche beklimmingen van Europa beklimmen voordat ze 50 zijn. Ze hebben een grote passie voor fietsen en daarom de afgelopen week alvast het parcours van de derde editie van de Harbour Tour verkent 

Rotterdam, de stad aan de Maas mag zich niet alleen dé Maasstad noemen, maar zeker ook een echte fietsstad. De grootste wielerwedstrijd allertijden heeft de stad maar liefst 5x aangedaan en vele andere wedstrijden worden er in en om de stad verreden. Ook nu is de stad weer volop bezig de Tour de France van 2022, 2023 of 2024 te laten starten in Rotterdam. De stad en de regio heeft blijkbaar iets met fietsen, en dat laat deze editie van de Harbour Tour maar al te graag zien.  

De eerste kilometers slingeren door de havenindustrie, maar voor je het weet waan je je midden in de natuur

De start van de 2019 editie vindt plaats in de Waalhaven. De kadekranen, bergingsschepen en droogdokken zijn niet te missen. Hoe kun je beter het echte Rotterdamse (haven)gevoel opsnuiven? De eerste kilometers slingeren door de havenindustrie, maar voor je het weet waan je je midden in de natuur. Het contrast tussen beide is groot, maar dat maakt de route des te mooier. Het scheepvaartverkeer zou wel voor een kleine vertraging kunnen zorgen... Mocht je de pech hebben dan zou het zomaar kunnen zijn dat je even moet wachten voor een gesloten slagboom 

Wanneer je aan Rotterdam denkt, denk je snel aan die grote stad met veel verkeer op de weg, op het water en zelfs in de lucht. Wat men niet weet is dat de omgeving ontzettend groen is en door het vele water in de omgeving geweldige stukken natuur bezit. Na ongeveer een uur fietsen kom je hier al achter. De drukte laat je achter je en wanneer je kiest voor de 135 kilometer laat je zelfs de Maas even ‘rechts’ liggen om langs verschillende rivieren, uiteindelijk weer terug te keren bij de Maas. Hier liggen flink wat stukken waar je prima kunt genieten, van zowel fiets als natuur! Lange rechte stukken geven je de mogelijkheid de benen te laten spreken. 

 

Na al dit ‘geweld’ en de nodige verzorging komt het hoogtepunt van de Harbour Tour, de Tweede Maasvlakte. Een gloednieuw stuk land waar de grootste schepen ter wereld hun containers laden en lossen, een prima moment om ook elkaar even af te lossen. De wind heeft hier vaak vrij spel dus kop over kop is geen slecht idee aangezien er nog een behoorlijk stuk moet worden afgelegd. Zorg dus dat je niet te lang op kop rijdt op de Maasvlakte. Vanaf de Maasvlakte volgen we de schepen weer helemaal terug tot in de Waalhaven. Waar je de kans krijgt over verschillende haventerreinen te rijden die normaal niet toegankelijk zijn met de fiets. Een unieke inkijk dus in één van de grootste havens van Europa vanaf de fiets! 

De route laat zien waar Rotterdammers trots op zijn, ‘onze’ havens!

De Harbour Tour is een unieke tocht waar het fietsen uiteraard centraal staat, maar waar de route niet enkel bedoeld is om hem zo snel mogelijk af te leggen. De route laat zien waar Rotterdammers trots op zijn, ‘onze’ havens! Heb je jezelf nog niet ingeschreven? Wacht niet te lang, er zijn nog een beperkt aantal startbewijzen beschikbaar!