Route 135 km

Vanaf de start aan de Waalhaven fiets je dwars door de groene gebieden van Rhoon en Portugaal. Via de Spijkenisserbrug gaat de route verder over de Brielse Maaswijk. Een mooi gebied onder beheer van Natuurmonumenten. Geniet onderweg van het prachtige uitzicht over het Hartelkanaal en de havens.

De route vervolgt zich richting één van de hoogtepunten van de Harbour Tour: de Tweede Maasvlakte met een geweldig uitzicht over zee en strand. In peloton fiets je verder langs de ruim 140 automatische stapelkranen en tienduizenden containers op het terrein van de Hutchison Ports ECT Delta Terminal. Hier kun je ook je energiepijl een boost geven bij de eerste verzorgingspost van jouw route.

Een mooie rit langs het Oostvoornse Meer en het Hartelkanaal brengen je bij de tweede verzorgingspost. Hier staat er weer een aanbod van Nutrixxion bars, gels en isotone drank, koeken, fruit en water voor je klaar. Ook kun je hier rekenen op extra support van het Shantykoor De Hoeksche Waard. Een mooi moment om even te pauzeren en mee te zingen/dansen met de heerlijke zeemansliederen.

Langs de Calandbrug, over de Rozenburgsluis doorkruis je het hart van de Rotterdamse haven en fiets je over de Botlekbrug. Na een ronde om Pernis gaat de route verder over het terrein van Tip Europe. Normaal gesproken is dit afgesloten terrein, maar voor jullie wordt er een uitzondering gemaakt en fiets je langs de trailers op het haventerrein. De finish nadert, maar vergeet niet te genieten van het uitzicht over de Waalhaven voordat je jouw welverdiende medaille ophaalt bij Broekman Logistics.

Bekijk de 75 km route

Bekijk de 100 km route