Geslaagde eerste editie met ruim 1.000 deelnemers aan de Harbour Tour

Het eerste herfstweekend van 2017 schonk de deelnemers aan de eerste Harbour Tour in Rotterdam een prachtige zonnige dag met heerlijk fietsweer. Meer dan 1.000 deelnemers meldden zich op zondagochtend aan de Waalhaven ZZ om vanaf Broekman Logistics te beginnen aan een van de vier uitgezette ‘Experience Rides’.

Centraal in de routes staat het imposante havengebied van Rotterdam. De routes van 30, 70, 110 en 125 km komen langs, en zelfs door, verschillende unieke plekken zoals Futureland, ITT Europoort, Rozenburg Windmuur en het terrein van Vopak. Alle onderdelen komen uiteindelijk weer onder de finishboog van Duursport door om een medaille omgehangen te krijgen.

Onderweg rijdt de ontspannen sfeer met de deelnemers mee. De verzorgingsposten bieden deelnemers de tijd om met sportdrank, energierepen en fruit te herstellen. De post bij ITT Europoort werd zelfs vergezeld door het vermakelijke Shantykoor Hoeksche Waard. Het ochtendzonnetje doet de fietsers zichtbaar goed en er wordt dan ook ruim de tijd genomen om daar van te genieten.

Onder de deelnemers bevinden zich fietsers van alle leeftijden, jong tot oud. De route van 30 km maakte het voor de jongste deelnemers toegankelijk en was zelfs gratis voor kinderen tot 12 jaar. Maar ook voor de deelnemers die stevig wilden doortrappen was er een uitdaging. De snelste renners (m/v) op het speciale Delta Cycling Rotterdam Strava segment konden hiermee een Delta Cycling Rotterdam wielershirt winnen. Ook voor bedrijven was het een ideale gelegenheid om met werknemers een sportieve dag aan te gaan. In totaal fietsten ruim 250 werknemers mee van 14 bedrijven.

Richting de finish is het nog genieten geblazen van de prachtige havenskyline van Rotterdam. Met de combinatie van zon, een temperatuur van ongeveer 20 graden en een matige wind is het heerlijk uitfietsen richting Broekman Logistics. Daar wacht de welverdiende medaille en is er gelegenheid om met een hapje en een drankje na te genieten. Ook de TUI fotowand wordt veelvuldig gebruik gemaakt waar deelnemers met elkaar na afloop op de foto gaan. Alle foto’s worden gratis via Facebook aangeboden.

De organisatie bedankt alle deelnemers en sponsors voor een prachtige eerste editie en hoopt een ieder volgend jaar terug te zien.