Vorige edities

2023

Harbour Tour

2022

NATTE MAAR HEROÏSCHE 6E EDITIE VAN DE HARBOUR TOUR ROTTERDAM

Afgelopen zondag (18 september) vond de 6e editie van de Harbour Tour plaats. Ondanks het regenachtige weer lieten de meeste deelnemers zich niet tegenhouden en sprongen ze goed ingepakt en met frisse moed op de fiets. Er is immers maar één keer per jaar een Harbour Tour waarbij je de kans krijgt om over haventerreinen te fietsen die normaal afgesloten zijn. De deelnemers hielden de sfeer én het tempo er goed in!

Foto's Aftermovie
2021

5e Harbour Tour een waar fietsfeest

Heerlijk fietsweer, bijzondere routes door de haven en zo’n 1400 enthousiaste deelnemers maakte de 5e Harbour Tour op zondag 19 september tot een waar fietsfeest.

Op de routes van 80, 100 en 135 km was er een hoop te zien en beleven. Zo fietsten de deelnemers bij Bertschi langs de spoorbaan en onder de hijskraan, kreeg men bij Broekman Distriport de kans om dwars door een havenloods te fietsen en kon men bij de verzorging op het terrein van ITT Europoort bijtanken tussen de rijenhoog opgestapelde scheepscontainers.

Foto's Aftermovie
2020

Unieke haventerreinen ontdekt tijdens 4e editie

De vierde editie van de Harbour Tour startte traditiegetrouw in de Waalhaven bij het hoofdkantoor van Broekman Logistics. Met de kadekranen, bergingsschepen en droogdokken kwamen de deelnemers direct in kenmerkende havensfeer. Met de indrukwekkende Botlekbrug in het zicht ging het eerste stuk van het parcours over unieke haventerreinen van Bertschi Rotterdam en Broekman Logistics. Na flink trappen kon het energieniveau bij de verschillende verzorgingsposten aangevuld worden. In Spijkenisse kwamen de drie afstanden van 80, 100 en 135 weer bij elkaar om daarna gezamenlijk de laatste kilometers van de Harbour Tour te rijden en te finishen voor het kantoor van Broekman Logistics in de Waalhaven.

Foto's Aftermovie
2019

Zonnige editie Harbour Tour voert 1.500 fietsers door Rotterdamse haven

Zo’n 1.500 recreatieve toerfietsers deden mee aan de derde editie van de Harbour Tour, dwars door het imposante havengebied van Rotterdam. De routes van 75, 100 en 135 km gingen langs, en zelfs over verschillende unieke haventerreinen zoals Huchinson Ports ECT Rotterdam, ITT Europoort en TIP Trailer Transport. In de Rotterdamse Waalhaven keerden de deelnemers vervolgens terug onder de finishboog voor het hoofdkantoor van Broekman Logistics, om hier de welverdiende medaille in ontvangst te nemen.

Foto's Aftermovie
2018

MEER DAN 1000 TOERFIETSERS LEVEREN TOPPRESTATIE IN DE ROTTERDAMSE HAVEN

Ruim 1000 toerfietsers gingen op de eerste echte herfstdag van het jaar op pad in de Rotterdamse haven. Ze lieten zich niet tegenhouden door de regenachtige omstandigheden en stonden op zondag 23 september aan de start van de Harbour Tour 2018. Een unieke Experience Ride die de wielersport verbindt met de Rotterdamse haven. Drie prachtige routes van 70, 100 en 130 kilometer voerden dwars door het havengebied tussen de Waalhaven en de allernieuwste terminals van de tweede Maasvlakte. De route kende niet alleen een industrieel karakter, onderweg reden de deelnemers ook nog eens langs bijzondere natuurgebieden.

Foto's Aftermovie
2017

Eerste editie van de Harbour Tour

Het eerste herfstweekend van 2017 schonk de deelnemers aan de eerste Harbour Tour in Rotterdam een prachtige zonnige dag met heerlijk fietsweer. Meer dan 1.000 deelnemers meldden zich op zondagochtend aan de Waalhaven ZZ om vanaf Broekman Logistics te beginnen aan een van de vier uitgezette ‘Experience Rides’.

Terugblikmagazine Foto's Aftermovie